1 plåt
¾ dl fint rågmjöl
¾ dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/4 dl chiafrön
1 dl linfrön
1 msk fiberhusk
½ dl rapsolja
2 dl vatten, kokande
Garnering
flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö flingsalt över degen. Dela i bitar med pizzaslicer.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min i mitten av ugnen.
Låt brödet svalna.
¾ dl fint rågmjöl
¾ dl solrosfrön
1 dl sesamfrön
1/4 dl chiafrön
1 dl linfrön
1 msk fiberhusk
½ dl rapsolja
2 dl vatten, kokande
Garnering
flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 160 grader.
2. Blanda alla de torra ingredienserna i en bunke. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt olja och det kokheta vattnet. Rör om ordentligt tills smeten blir geléaktig.
4. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper på en plåt, till en tunn kaka som täcker hela papperet. Ta bort det övre papperet och strö flingsalt över degen. Dela i bitar med pizzaslicer.
5. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 60 min i mitten av ugnen.
Låt brödet svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar