Ingredienser:
150 g frysta hallon
6 msk hasselnötslikör
200 g digestivekex, krossade
50 g smör, smält
400 g cream cheese
1,5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad, blötlagda
200 g vit choklad, smält
2 dl grädde, lättvispad
200 g färska hallon (alt. frysta)
6 msk hasselnötslikör
200 g digestivekex, krossade
50 g smör, smält
400 g cream cheese
1,5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad, blötlagda
200 g vit choklad, smält
2 dl grädde, lättvispad
200 g färska hallon (alt. frysta)
Gör så här:
Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
Häll på nötlikör.
Krossa digestivekexen till smulor.
Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.
Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.
Koka upp vatten i en kastrull.
Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.
Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.
Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 5 timmar.
Dekorera med färska hallon innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar