torsdag 8 januari 2015

Halloncheesecake di Savoca

Ingredienser:
150 g frysta hallon
6 msk hasselnötslikör
200 g digestivekex, krossade
50 g smör, smält
400 g cream cheese
1,5 dl strösocker
1 tsk rivet citronskal
2 st gelatinblad, blötlagda
200 g vit choklad, smält
2 dl grädde, lättvispad
200 g färska hallon (alt. frysta)

Gör så här:
Ta fram hallonen ur frysen och låt dem tina en aning.
 Häll på nötlikör.

Krossa digestivekexen till smulor.
Blanda kexsmulorna med smör och tryck ut i botten av en smord form (20 cm i diameter) med löstagbar kant.

Skölj citronen väl under ljummet vatten och riv skalet med ett rivjärn.
Vispa Philadelphiaosten, citronskalet och sockret med en elvisp tills smeten är slät.

Koka upp vatten i en kastrull.
Bryt den vita chokladen i bitar och smält i en bunke över det kokande vattenbadet.
Blötlägg gelatinbladen i vatten, krama sedan ur dem och blanda med chokladen.
Blanda sedan i Philadelphia- och sockerblandningen.

Vispa grädden lätt och vänd ner den tillsammans med de halvtinade hallonen med de övriga ingredienserna.

Häll fyllningen i den förberedda formen, låt stå i frysen i 5 timmar.
Dekorera med färska hallon innan servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar