torsdag 15 januari 2015

Fröknäcke med chiafrön


Ingredienser 1 plåt
1 ¾ dl mandelmjöl eller vanligt vetemjöl
1 dl chiafrön
¾ dl skalade sesamfrön
¾ dl linfrön
1 dl solrosfrön
1 tsk fiberhusk
2 krm salt
½ dl rapsolja
2 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
flingsalt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och vatten och rör ihop allt till en geléaktig smet.

2. Kavla ut degen tunt mellan två bakplåtspapper. Lägg den på en plåt och dra bort det övre papperet. Strö över lite flingsalt.

3. Skär degen i så stora bitar du vill ha med en pizzaslicer eller en vass kniv.

4. Grädda brödet mitt i ugnen i ca 20-30 min. OBS!!!! Ha koll på brödet då det är tunt och går väldigt snabbt när det börjar få färg.
 Låt det svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar