En plåt
1 ½ dl havregryn
1 dl fint rågmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 tsk honung
2 krm salt
2 ½ dl vatten
Saknas något av fröna kan man fylla på med mer av de andra
Garnering
flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150-160 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
3. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
4. Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Dra över knäcket till en plåt.
5. Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv, ca 4 x 5 cm stora rutor.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca (30?) 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.
1 ½ dl havregryn
1 dl fint rågmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 tsk honung
2 krm salt
2 ½ dl vatten
Saknas något av fröna kan man fylla på med mer av de andra
Garnering
flingsalt
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150-160 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
3. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
4. Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Dra över knäcket till en plåt.
5. Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizzaslicer eller en kniv, ca 4 x 5 cm stora rutor.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca (30?) 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på eftervärmen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar