måndag 19 januari 2015

Havre- & fröknäcke

En plåt
1 ½ dl havregryn
1 dl fint rågmjöl
½ dl sesamfrön
½ dl pumpakärnor
½ dl solroskärnor
½ dl linfrön
1 tsk honung
2 krm salt
2 ½ dl vatten

Saknas något av fröna kan man fylla på med mer av de andra

Garnering
flingsalt

Gör så här
1. Sätt ugnen på 150-160 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser utom vattnet i en bunke.
3. Koka upp vattnet och häll det över de andra ingredienserna. Rör om ordentligt.
4. Kavla ut den kladdiga degklumpen till en tunn rektangel mellan två bakplåtspapper. Dra över knäcket till en plåt.
5. Dra bort det övre papperet och strö över lite flingsalt. Skär ett rutmönster i degen med en pizza­slicer eller en kniv, ca 4 x 5 cm stora rutor.
6. Grädda brödet mitt i ugnen i ca (30?) 60 min. Om det fortfarande är lite segt i mitten låter du brödet stå kvar i ugnen på efter­värmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar