söndag 11 januari 2015

Västerbottenpaj

Ingredienser
Pajdeg:
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
125 g smör
½ mask kallt vatten
 
Fyllning:
3 ägg
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl grädde
150 g Västerbottenost
 
Gör så här
Deg
Rumstemperera smöret. Häll allt mjöl i en bunke. Tillsätt smör och vatten. Knåda snabbt samman degen, knåda ej för mycket.
Tryck ut i en 24 cm form med löstagbar kant. Ställ i frys 5 min.
Nagga pajskalet och förgrädda 10 min 225 C.
 
Fyllning
Blanda ägg, salt och peppar. Rör ner grädde tills det blivit en slät smet. Riv osten och blanda i. Blanda inte för mycket så att äggtrådarena förstörs. Häll fyllningen i skalet och grädda 25-30 200 C.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar