havregrynen till fiberberikade havregryn och
1–2 dl av vetemjölet till grovt rågmjöl eller grahamsmjöl.
Ingredienser till ca 23 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn/fiberhavregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl (alt byt ut 1-2 dl mot grahamsmjöl eller grovt rågmjöl)
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter.
Ingredienser till ca 23 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 dl havregryn/fiberhavregryn
75 g smör, smält
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12–14 dl vetemjöl (alt byt ut 1-2 dl mot grahamsmjöl eller grovt rågmjöl)
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregrynen. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
2. Tillsätt smör, salt, socker, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
4. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock och stansa ut runda bröd, ca 10 cm i diameter.
Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel.
Strö över lite mjöl.
Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar