Till 4 personer:
Potatis
400 gram lax
1 gul lök
1 stor morot
1 citron (skalet)
2 dl vatten
1 fiskbuljong tärning
1 ½ msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 knippe dill
1 msk smör
salt och vitpeppar
Maizena
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Under tiden river du moroten och finhackar löken. Riv skalet av citronen.
Hetta upp en gryta med smör och bryn lök och morot, rör ner citronskalet.
Låt det fräsa tills det fått fin färg, häll sedan i vattnet och smula ner fiskbuljongen.
Häll sedan ner vinäger och grädde.
Potatis
400 gram lax
1 gul lök
1 stor morot
1 citron (skalet)
2 dl vatten
1 fiskbuljong tärning
1 ½ msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
1 knippe dill
1 msk smör
salt och vitpeppar
Maizena
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Under tiden river du moroten och finhackar löken. Riv skalet av citronen.
Hetta upp en gryta med smör och bryn lök och morot, rör ner citronskalet.
Låt det fräsa tills det fått fin färg, häll sedan i vattnet och smula ner fiskbuljongen.
Häll sedan ner vinäger och grädde.
Och låt sjuda upp i ca 5 minuter.
Red sedan av med maizena eller mjölredning till bra konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Tärna nu laxbitarna i lagom stora kuber och vänd ner dem i grytan tillsammans med dillen.
Låt det dra i 5- 7 minuter eller tills laxen är helt färdig.
Red sedan av med maizena eller mjölredning till bra konsistens.
Smaka av med salt och peppar.
Tärna nu laxbitarna i lagom stora kuber och vänd ner dem i grytan tillsammans med dillen.
Låt det dra i 5- 7 minuter eller tills laxen är helt färdig.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar