Ingredienser 20 st
50 gram jäst
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
15 dl vetemjöl (man kan byta ut 4 dl mot grahamsmjöl)
1 liten burk avrunnen majs
Doppa i : Rågmjöl
Gör så här
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten 37 C.
6 dl ljummet vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
15 dl vetemjöl (man kan byta ut 4 dl mot grahamsmjöl)
1 liten burk avrunnen majs
Doppa i : Rågmjöl
Gör så här
Smula jästen i en bunke, och lös den med lite vatten 37 C.
När jästen har blandat sig häll i resten av vattnet. Rör ner saltet, olivoljan och vänd ner mjölet lite åt gången. Använd precis så mycket mjöl tills degen släpper från bakbunkens kanter.
Rör ner den avrunna majsen och vänd i ordentligt innan du har i de sista deciliterna med mjöl.
Låt sedan jäsa i cirka 60 minuter.
Ha gärna en bunke med 37 C vatten som du sätter i jäsbunken i för att hjälpa jässvamparna.
Baka ut till runda bröd, använd vid behöv lite mjöl när du bakar ut, doppa brödbullarna i rågmjölet och lägg på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ytterliga 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen på 250 grader, i cirka 10 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar