Ingredienser
400 g vit fisk
300 g laxfilé
2 burkar kräftstjärtar/räkor i lake
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
5 msk hummerfond
5 dl vatten
1 fänkålsstånd
2,5 dl matlagningsgrädde
crème fraiche
1 paket saffran
400 g vit fisk
300 g laxfilé
2 burkar kräftstjärtar/räkor i lake
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
5 msk hummerfond
5 dl vatten
1 fänkålsstånd
2,5 dl matlagningsgrädde
crème fraiche
1 paket saffran
Mjölig potatis
timjan, salt och svartpeppar
timjan, salt och svartpeppar
Gör så här
Strimla purjolök, hacka vitlök, dela potatis i kuber och dela fänkålen. Fräs allt i smör och tillsätt därefter saffran och rör om.
Tillsätt vatten, fond, grädde, créme fraiche, spadet och kryddor. Låt sjuda ca 10 min.
Skär fisken i 3x3 cm kuber. Lägg i fisken och koka upp och sjud den tills den är klar. Tillsätt kräft/räkor precis innan servering, annars blir de gummi.
Servera med extra potatis och ljust bröd.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar