måndag 12 januari 2015

Fisksoppa med saffran

Ingredienser
400 g vit fisk
300 g laxfilé
 2 burkar kräftstjärtar/räkor i lake
1 st purjolök
1 st vitlöksklyfta
 5 msk  hummerfond
 5 dl vatten
 1 fänkålsstånd
2,5 dl matlagningsgrädde
 crème fraiche
1 paket saffran
Mjölig potatis
 timjan, salt och svartpeppar
 
Gör så här
Strimla purjolök, hacka vitlök, dela potatis i kuber och dela fänkålen. Fräs allt i smör och tillsätt därefter saffran och rör om.
Tillsätt vatten, fond, grädde, créme fraiche, spadet och kryddor. Låt sjuda ca 10 min.
Skär fisken i 3x3 cm kuber. Lägg i fisken och koka upp och sjud den tills den är klar. Tillsätt kräft/räkor precis innan servering, annars blir de gummi.
Servera med extra potatis och ljust bröd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar