Ingredienser
3 st nektariner
250 g blåbär
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
3 st nektariner
250 g blåbär
½ dl strösocker
1 msk potatismjöl
Smuldeg:
3⁄4 dl strösocker
1 ½ dl havregryn
1 dl vetemjöl
125 g smör
Till servering:
2 ½ dl Kelda vaniljsås
Gör så här:
Sätt ugnen på 225°. Dela och kärna ur nektarinerna. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i en ugnssäker form. Halvtina och lägg i blåbären. Strö över socker och potatismjöl. Blanda socker, havregryn och mjöl i en bunke. Finfördela smöret i blandningen till en smulig deg. Fördela smuldegen över frukt och bär. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min. Servera med lättvispad vaniljsås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar