Ingredienser till 20 st
50 g jäst
5 dl mjölk
250 g kesella lätt 1%
2 msk rapsolja
2 tsk salt
½ dl sirap
1 dl kruskakli
2 dl rågflingor
4 dl grahamsmjöl
Ca 9 dl vetemjöl
Pensling:
Vatten
Rågflingor
Gör så här
Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
50 g jäst
5 dl mjölk
250 g kesella lätt 1%
2 msk rapsolja
2 tsk salt
½ dl sirap
1 dl kruskakli
2 dl rågflingor
4 dl grahamsmjöl
Ca 9 dl vetemjöl
Pensling:
Vatten
Rågflingor
Gör så här
Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt kesella, olja, salt, sirap, kruskakli,rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 50 minuter.
Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i.
Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor. Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 50 minuter.
Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i.
Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor. Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar