söndag 11 januari 2015

Långpannebröd med rågflingor

Ingredienser till 20 st
50 g jäst
5 dl mjölk
250 g kesella lätt 1%
2 msk rapsolja
2 tsk salt
½ dl sirap
1 dl kruskakli
2 dl rågflingor
4 dl grahamsmjöl
Ca 9 dl vetemjöl

Pensling:
Vatten
Rågflingor

Gör så här
Smula jäst i en skål. Värm mjölk till 37 grader, häll över jästen. Rör tills den lösts upp.
Tillsätt kesella, olja, salt, sirap, kruskakli,rågflingor, grahamsmjöl och det mesta av vetemjölet.
Arbeta degen väl tills den släpper skålens kant.
Låt jäsa övertäckt i 50 minuter.

Häll upp degen i en långpanna med bakplåtspapper i.
Tryck ut den med mjölad hand och skåra i 20 rutor. Pensla med vatten, strö på rågflingor. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.

 Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar