Till långpanna, 3x4 bröd med 3 på höjd (totalt 36 bröd) räcker till 15 personer
Ingredienser
5 paket bacon (à 140 g)
2,5 grillad kyckling
25 soltorkade tomater i olja
2,5 dl majonnäs
6,5 dl creme fraiche
2,5 dl finskuren gräslök
4 tsk dijonsenap
salt
peppar
36 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g rumsvarm färskost (Philadelphia) + 3 dl creme fraiche
1 pkt körsbärstomater
ruccola till garnering
stjärntomater till garnering
Så här gör du:
Klipp baconet och stek det krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar.
5 paket bacon (à 140 g)
2,5 grillad kyckling
25 soltorkade tomater i olja
2,5 dl majonnäs
6,5 dl creme fraiche
2,5 dl finskuren gräslök
4 tsk dijonsenap
salt
peppar
36 stora skivor formbröd (gärna fiberrikt)
400 g rumsvarm färskost (Philadelphia) + 3 dl creme fraiche
1 pkt körsbärstomater
ruccola till garnering
stjärntomater till garnering
Så här gör du:
Klipp baconet och stek det krispigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
Plocka köttet från kycklingen och skär i små bitar.
Hacka de soltorkade tomaterna. Blanda soltorkade tomater, majonnäs, creme fraiche, gräslök, senap, salt, peppar, kycklingbitar och 2/3 av baconet.
Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3-4 timmar, eller över natten.
Kantskär bröden. Lägg ut 1/3 av skivorna på ett fat. Lägg på hälften av fyllningen, 1/3 av skivorna bröd och resten av fyllningen. Lägg på de sista brödskivorna. Täck med plast folie. Låt stå i kylen 3-4 timmar, eller över natten.
Bred färskost blandat med creme fraiche runt kanterna och ovanpå. Strö över resten av baconet.
Garnera med halva tomater och ruccola.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar