30–32 bitar
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk honung
2 msk rapsolja
3 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
ca 6 dl vetemjöl
100 g fetaost, i småbitar
några kvistar timjan, färsk
Garnering
sesamfrön
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills den lösts upp.
2. Tillsätt salt, honung, olja, lantbrödsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några min. Tillsätt fetaost och timjan i slutet av knådningen.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 ½–2 cm tjock. Skär degen i trekanter. Pensla degen med vatten och strö över sesamfrön.
5. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 (15 min?) min eller tills det fått lagom färg.
Låt det svalna på plåten.
25 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
1 ½ tsk salt
2 msk honung
2 msk rapsolja
3 dl lantbrödsmjöl 4 sädesslag
ca 6 dl vetemjöl
100 g fetaost, i småbitar
några kvistar timjan, färsk
Garnering
sesamfrön
Gör så här
1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Blanda tills den lösts upp.
2. Tillsätt salt, honung, olja, lantbrödsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några min. Tillsätt fetaost och timjan i slutet av knådningen.
3. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
4. Kavla eller tryck ut degen på en plåt med bakplåtspapper, 1 ½–2 cm tjock. Skär degen i trekanter. Pensla degen med vatten och strö över sesamfrön.
5. Låt brödet jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
6. Grädda brödet längst ner i ugnen i 25–30 (15 min?) min eller tills det fått lagom färg.
Låt det svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar