måndag 1 december 2014

Panerad rödspätta med remouladsås

 Det här behöver du till 2 personer
300 gram ben/skinnfri rödspätta annan passande fisk
Salt & citronpeppar
1 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd
Smör
 
Remouladsås
 3/4 dl matlagnings yoghurt
3/4 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs
2 nypor salt
80 gram pickels
dofta ev. cayennepeppar

Gör så här
Hacka pickelsen och vänd ihop med creme fraiche, matlagningsyoghurt & majonäs. Salta och dofta ner lite cayenne efter smak och ställ kallt i kylen fram till servering.
En kall sås som passar till all fisk – särskilt god till torsk & rödspätta

Gör så här med rödspättan:
Häll upp mjöl på en tallrik, ströbröd på en tallrik och vispa upp två ägg och lägg i den tredje djupa tallriken. Salta och peppra filéerna innan du doppa dem i mjöl, sedan i ägg och sist i ströbrödet. Smörstek den tills den får en fin gyllene yta och är genomstekt.
Servera sedan med kokt potatis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar