

240 g vetemjöl (4 dl)
9 g bikarbonat (2 tsk)
3 bananer, mogna
170 g strösocker (2 dl)
110 g ägg (2 st)
175 g vegetabilisk olja (1 ¾ dl)
50 g choklad, hackad
50 g mjölk (1/2 dl)
Nutellafrosting
150 g choklad
250 g smör, rumsvarmt
150 g florsocker (2 ½ dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
2 g salt (¼ tsk)
100 g Nutella (ca 1 dl)
Karamelliserad banan
1–2 bananer
strösocker
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader (varmluft). Ställ 14–15 cupcakeformar i en muffinsplåt.
2. Blanda mjöl och bikarbonat i en bunke.
3. Mosa bananerna och vispa dem med strösocker i en annan bunke. Vispa ner äggen, ett i taget. Rör ner olja och blanda till en slät smet.
4. Vänd ner mjölet och chokladen och sist mjölken. Blanda till en slät smet.
5. Fyll 3/4 av formarna med smet. Grädda cupcakesen mitt i ugnen i ca 25 min. Låt dem svalna.
6. Frosting: Hacka chokladen och smält den försiktigt över vattenbad eller i mikron. Låt den svalna till ljummen temperatur.
7. Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt fluffigt i en bunke. Tillsätt Nutella samt smält choklad och vispa ordentligt. Om frostingen känns för lös kan den stå i kylen i ca 10 min för att stelna lite.
8. Karamelliserad banan: Skiva bananen i lagom tjocka bitar. Strö över strösocker och bränn av ytan på bananerna med en gasbrännare.
9. Spritsa frosting på varje cupcake och dekorera med bananbitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar