tisdag 2 december 2014

Dumle- och daimsnittar


Det här behöver du
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 stycken dumlekolor eller 200 gram daim-mjölkchoklad

Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader och ta fram två plåtar med bakplåtspapper.
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen.
Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen.
Arbeta ihop till en smidig deg.
Nu kan du baka in den hackade dumlen eller chokladen.
Dela degen på två och rulla ut varje del till två länger.
Platta till längderna något med hjälp av fingrarna. ¨
Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar