tisdag 2 december 2014

Chokladmousse med vit choklad


Du behöver till 4-6 portioner
 3 dl vispgrädde
75-100 gram vit choklad
1 ägg
 
Hallon/Jordgubbssås
250 g frysta hallon
½ dl strösocker
 
Gör så här
Smält chokladen över ett vattenbad och så fort den smält tar du bort den från värmen.
Den får inte bli för varm, utan ska bara vara ljummen då den blandas med ägg och grädde.
Vispa grädden hårt, sedan vispar du ägget i en annan skål.
Rör sedan ner ägget i chokladsmeten.
Och sedan vänder du försiktigt i grädden. Häll upp i fina serveringsglas.
Låt stå i kylskåp i tre timmar innan servering.
 
Tina hallonen/jordgubbarna. Blanda dem med socker. Skeda hallon- eller jordgubbsblandningen över moussen.
 
Går alldeles utmärkt att förbereda dagen innan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar