torsdag 4 december 2014

Morotsfrallor


Rivna morötter i degen gör bröden saftiga och goda.
 
Ca 24 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
1–2 morötter, fint rivna
3 dl rågmjöl
ca 10 dl vetemjöl

Garnering
sesamfrön

Gör så här
1. Skala och riv morötterna fint.

2. Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervarmt vattnet. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågmjöl. Rör om. Tillsätt vetemjölet, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 tim.

3. Dela degen i ca 24 bitar. Forma till runda bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

4. Pensla bröden med vatten och strö över sesamfrön.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 9–13 min. Låt dem svalna på plåten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar