måndag 1 december 2014

Kokostosca på kladdkakebotten

  
40 bitar
175 g smör
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
8 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
Toscasmet
75 g smör
2 dl strösocker
1 ½ dl vispgrädde
1 dl sirap
200 g kokos


Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst.
2. Blanda mjöl, bakpulver, kakao, vaniljsocker och salt. Blanda mjölblandningen med smör och äggsmet.
3. Bred ut smeten i en långpanna, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 12–15 min.
5. Blanda alla ingredienserna till toscasmeten i en kastrull. Koka upp smeten under omrörning.
6. Bred smeten över den nygräddade botten och grädda i ytterligare 10 min.
Låt kakan kallna och skär den i bitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar