Det här behöver du
800 gram grytbitar av älg
salt och peppar
2 msk vetemjöl
timjan (efter smak)
3 morötter, i bitar
3 gullök, i bitar
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
6 enbär
1/2 msk tomatpure
1/4 dl soya
4 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk viltfond
Gör så här
Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta. Bryn morötter, lök och i matfett och lägg i. Strö på timjan och pudra över mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré. Tillsätt sedan kryddorna, enbär och häll över vinet, vatten och fond. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet.
Smaka av såsen.
Servera grytan med kokt potatis.
800 gram grytbitar av älg
salt och peppar
2 msk vetemjöl
timjan (efter smak)
3 morötter, i bitar
3 gullök, i bitar
1 lagerblad
3 kryddpepparkorn
6 enbär
1/2 msk tomatpure
1/4 dl soya
4 dl rött vin
3 dl vatten
1 msk viltfond
Gör så här
Krydda köttet och bryn det i matfett i en panna. Lägg köttet i en gryta. Bryn morötter, lök och i matfett och lägg i. Strö på timjan och pudra över mjöl. Vänd runt och rör ned tomatpuré. Tillsätt sedan kryddorna, enbär och häll över vinet, vatten och fond. Koka sakta under lock tills köttet är mört 50 – 60 minuter. Ta upp köttet.
Smaka av såsen.
Servera grytan med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar