lördag 14 november 2015

Bärpaj med cremé fraiche

Ingredienser
150 g rumsvarmt smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver

Fyllningen
4 dl cremé fraiche
2 tsk vaniljsocker
1 dl strösocker
ca 500 g valfria bär (hallon/blåbär)
2 ägg

Gör så här
Ställ ugnen på 200 grader.
Rör ihop de torra ingredienserna till pajdegen och tärna i smöret. Knåda till en deg och tryck ut i en 25 cm pajform. 
Rör ihop alla ingredienser med en slev och häll ut i formen. Den ska alltså inte förgräddas. 
Ställ in i mitten och grädda i cirka 35 minuter.

Denna paj blir ganska så hög och gräddningstiden blir därför ganska lång.
Pajen är väldigt rinnig men stelnar i kylen.

Serveras med vaniljvisp eller vaniljglass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar