fredag 27 november 2015

Köttbullar med stekskysås

Ingredienser
Smör att steka i
1 kilo blandfärs
2 msk oxfond
salt och peppar
1 liten riven gul lök

Stekskysås
Steksky från biffarna
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 tsk kinesisk soya
salt och peppar
1 tsk rödvinbärsgele
maizena
ev. någon droppe soyakulör

Gör så här
ställ ugnen på 80 grader.
Blanda ihop ingredienserna till köttbullarna och fräs dem klara i smör.
 
Såsen: Häll i vatten i stekpannan och vispa ur all steksky, häll i grädde, soya och fond och låt sjuda ett par minuter. Sila sedan såsen och häll tillbaka den i den rena stekpannan och låt sjuda upp igen. Smaka av såsen med salt, peppar och vinbärsgelén. Önskas tjockare sky red med maizena.
Önskas en mörkare sås, droppa ner ett par droppa soyakulör. 

Serveras med kokt potatis och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar