lördag 14 november 2015

Chokladkolapaj



Ingredienser
70 gram smör
175 gram Maryland cookies

Chokladkola
50 gram smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk kakao
1 dl ljussirap

Vit chokladkola
25 gram smör
0,75 dl strösocker
0,75 vispgrädde
0,5 dl ljussirap
100 gram vit choklad

Gör så här
Smält smöret, mixa kaksmulorna och rör ihop med smöret. Tryck ut i en rundform med avtagbara kanter ca 20 cm. Ställ kallt medan du gör chokladen.
Blanda socker, sirap, grädde och kakao i en kastrull och låt koka upp i 10 minuter till 115-120 grader. Dra bort kastrullen från värmen och rör ner smöret. Häll chokladkolan över pajskalet och ställ kallt.

Börja nu med den vita chokladkolan. Hacka chokladen. Mät upp grädde, sirap och socker i en kastrull. Låt koka upp i cirka 10 minuter till 115-120 grader. Dra kastrullen åt sidan och vänd ner smör och choklad och rör tills smeten är slät. Häll upp detta på chokladlagret och ställ kallt i kylskåp några timmar.

Ta fram pajen tio minuter innan servering, väldigt gott med en klick lättvispad grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar