lördag 14 november 2015

chokladcheesecake 3 lager

Ingredienser:
125 g smör
250 g Digestivekex
Fyllning:
4 äggulor
4 äggvitor
400 g Philadelphiaost
2 dl socker
4 dl vispgrädde
200 g mörk Choklad
200 g mjölkchoklad
200 g vit choklad
8 gelatinblad
2 msk kokande vatten
Gör så här:
1. Smält smöret. Lägg kexen i en matberedare och finfördela dem. Tillsätt smöret. Tryck ut degen i en bakplåtspappersklädd springform. (Se bild nedan) Jag använde en med 24cm i diameter. Låt stå kallt.
2. Börja med att separera äggen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum.
3. Vispa äggulorna i en skål tillsammans med Philadelphiaosten och hälften av sockret.
4. Vispa grädden och resten av sockret rätt hårt, men inte ända till smör.
5. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.
6. Smält den mörka chokladen över vattenbad eller i micro, gör detsamma med mjölkchokladen och den vita chokladen. De ska vara lite varma, men inte kokheta. Om de är för kalla stelnar gelatinet för snabbt.
7. Lös upp gelatinbladen i 3 matskedar hett vatten.
8. Vispa ner det upplösta gelatinet i Philadelfiablandningen.
9. Rör ner 1/3 av philadelfiablandningen i den mörka chokladen, rör sedan ner 1/3 av grädden och 1/3 av äggvitorna. Fyll formen med den mörka chokladblandningen och ställ formen i frysen ca 5 minuter så att den stelnar lite lätt.
10. Gör samma som ovan fast med mjölkchokladen och till sist den vita chokladen med 5 minuters mellanrum.
11. När alla lager är gjorda, ställ formen i kylen 3-4 timmar, eller över natten.
12. Garnera med lite färska bär och servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar