Ingredienser 4 personer
4 kycklingfileer
1 vitlöksklyfta
1 lite gullök
smör
2 1/2 dl vatten
2 1/2 msk konc. kycklingfond
2 1/2 dl vispgrädde
Skalet av 1 citron
ev. lite pressad citronsaft
100 g babyspenat
salt och peppar
ljus maizena redning
Gör så här
Riv lök och vitlök och fräs glansig i smör, tillsätt vatten och fond. Riv ner citronskalet och låt sjuda tills halva vätskan kokat bort. Stek under tiden kycklingen. När halva vätskan kokat bort så vänder du ner grädden, smaka av med salt och peppar och ev en skvätt citronsaft. Red av såsen till önskad konsistens med maizena. Häll citronsåsen över kycklingen och vänd ner babyspenaten och låt sjuda ihop i några minuter.
Serveras med ris eller pasta samt en god sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar