20 st Mandelmassebotten
250 g mandelmassa
1,5 dl strösocker
2 äggvitor
Gör så här
Sätt ugnen på 180 grader.
Riv mandelmassan på den finaste i en bunke.
Vispa äggvitan lätt.
Blanda mandelmassa och socker och vänd ner lite av äggvitan i taget.
Spritsa ut 20 stycken rundlar på en plåt med bakplåtspapper (4 cm diameter).
Grädda biskvibottnarna tills de är gyllene i cirka 13 minuter.
Lossa kakorna direkt och pensla på kallt vatten för att de ska lossna
Låt kallna på galler innan smörkrämen breds på
Hallonsmörkräm till 20 st biskvier
Ta fram alla ingredienser en stund innan, de ska vara rumstempererade.
Ingredienser
2,5 dl hallon
312,5 g smör
2,5 tsk vaniljsocker
120 g florsocker
2 tsk färsk citronsaft
Gör så här
Rör rumsvarmt smör pösigt.
Sikta ner florsocker och vaniljsocker
Droppa försiktigt ner citronsaften, rör hela tiden!
Mosa hallonen innan och blanda ner lite i taget med omrörning.
Om blandningen skär sig: värm över vattenbad och rör om på svag värme tills den går ihop igen!
Spritsa på smörkrämen som en topp på de kallnade biskvibottnarna.
Tag en smörkniv och dra från toppen och ner mot kanterna.
Kyl biskvierna innan de doppas.
Smörkräm till jordgubb och passionsfrukt - hälften till vardera
Ingredienser
300 g smör rumsvarmt
3 dl florsocker
1 st äggula
Gör så här
Rör rumsvarmt smör pösigt med elvisp försiktigt.
Rör ner äggulan och sikta i florsockret till jämn smet.
Smaksättning - Jordgubb
Tina och låt 15 st jordgubbarna rinna av. Skär jordgubbarna i mindre bitar.
Koka upp jordgubbsbitarna och mixa slätt. Red med lite (ca 1 ½) maizena. Kyl väl!
Smaksätt jordgubbsblandningen med 1/2 av smörkrämen.
Spritsa på och bred ut på ca 7 bottnar, ställ kallt.
Smaksättning - Passionsfrukt
Skrapa ur fruktköttet på 9 passionsfrukter och spar några frön till dekoration. Koka upp snabbt och sila bort fröna. Låt svalna.
Smaksätt 1/2 av smörkrämen. Fyll ca 7 bottnar, kyl.
Topping till biskvier
250 g vit choklad till passionsfrukterna
250 g choklad till jordgubbarna/hallonen
Olja
Hacka chokladen och smält över vattenbad. Rör ner några droppar olja. Chokladen får inte bli varmare än ca 30 grader.
Doppa de kylda fyllningarna och kyl igen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar