Ingredienser
3 dl couscous
3 dl vatten
2 msk olivolja
1 påse mandelspån (50 g) - kan ureslutas
juicen av 1/2 citron
20 vindruvor
1 röd chilifrukt - kan uteslutas
1 kruka persilja/gräslök
1 tsk salt
nymalen svartpeppar efter smak
Gör så här
Blanda couscousen med vattnet, låt stå att svälla i ca 15 minuter.
Finfördela grynen och blanda ner olivolja.
Rosta mandelspånen i en torr, het stekpanna. Tillsätt dem och pressa i citronjuicen i couscousen.
Dela druvorna,. Dela chilifrukten och skär bort kärnfästet. Strimla och finhacka chilin. Finhacka persiljan.
Vänd ner druvor, chili och persilja i couscousen. Smaksätt med salt och nymalen svartpeppar.
Salladen passar till fisk men även köt
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar