Botten
250 g Digestivekex
75 g smör, smält
75 g smör, smält
Chokladmousse
300 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor
300 g mörk choklad
5 dl vispgrädde
4 äggulor
Garnering
25 g mörk choklad, smält
25 g mörk choklad, smält
GÖR SÅ HÄR
1. Botten: Smula sönder kexen i en bunke och blanda ihop dem med smöret.
2. Tryck fast ett bakplåtspapper i en springform, 23–24 cm i diameter. Klipp en bred remsa bakplåtspapper och klä kanten med det. Tryck ut smulorna i bottnen. Ställ formen i frysen i ca 20 min.
3. Chokladmousse: Vispa grädden fluffig, men inte för hårt för då blir moussen grynig.
4. Smält chokladen över vattenbad. Låt den svalna. Rör ner äggulorna i chokladen.
5. Häll ner chokladblandningen i grädden och rör om.
6. Bred ut chokladmoussen på bottnen. Ställ formen i kylen i 4–5 timmar innan den serveras så moussen ”stelnar”. Ringla smält choklad över kakan före servering. Servera gärna tårtan med hallon eller andra friska fräscha bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar