lördag 14 november 2015

Kladdkaka rocky road

Ca 12 bitar 

Oemotståndligt god kladdis med en ljuvlig blandning av sött och salt.
150 g smör


3 dl strösocker


3 ägg


4 msk kakao


1 ½ dl vetemjöl


1 nypa salt


2 tsk vaniljsocker 
Fyllning:ca 1 dl minimarshmallows

ca 18 st dumlekola, skuren i bitar

ca ¾ dl salta cashewnötter, delade på mitten 
Garnering:
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter med smör och bröa den.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
 Blanda ner minimarshmallows och dumlekola
4. Häll smeten i formen.
 Strö cashewnötterna jämnt över kakan.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar