Ca 12 bitar
Oemotståndligt god kladdis med en ljuvlig blandning av sött och salt.
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
3 dl strösocker
3 ägg
4 msk kakao
1 ½ dl vetemjöl
1 nypa salt
2 tsk vaniljsocker
Fyllning:ca 1 dl minimarshmallows
ca 18 st dumlekola, skuren i bitar
ca ¾ dl salta cashewnötter, delade på mitten
ca 18 st dumlekola, skuren i bitar
ca ¾ dl salta cashewnötter, delade på mitten
Garnering:
florsocker
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Smörj en form med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter med smör och bröa den.
3. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.
Blanda ner minimarshmallows och dumlekola
4. Häll smeten i formen.
Strö cashewnötterna jämnt över kakan.
5. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i ca 20 min. Anpassa gräddningstiden efter hur kladdig du vill ha den.
6. Låt kladdkakan kallna i formen. Pudra över lite florsocker före servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar