lördag 14 november 2015

Äppelsmulpaj med kanel

Ingredienser
ca 800 g äpplen
1 tsk kanel
2 tsk socker
1 krm flingsalt
smör till formen

Smulet
125 g kallt smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
1 1/2 dl socker
1 1/2 tsk flingsalt

Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C.
Smulet: Skär smöret i bitar. Nyp ihop smör, mjöl och havregryn till en smulig massa. 
Blanda i socker och flingsalt.

Skala, kärna ur och skär äpplena i mindre bitar. Blanda äpplena med kanel, socker och flingsalt i en smord pajform, ca 25 cm.
Fördela smulorna över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen 20–25 minuter, tills den fått fin färg.

Till servering: Låt svalna något och servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar