fredag 21 april 2017

Köttfärslimpa

Ingredienser
Färs500 g
0,75 dl ströbröd
1,5 dl mjölk
1 ägg
1,5 tsk salt
2 msk gul lök, skalad och riven
2 krm mald svartpeppar

Sås
2 msk vetemjöl
2,5 dl matgrädde
1,5 dl vatten
1 ox- eller köttbuljongtärning
1,5 tsk kinesisk soja
1 tsk lingonsylt

Gör så här
Sätt ugnen på 250°. Blanda ströbröd och mjölk i en skål och låt svälla 5 min.

Blanda i färs, ägg, salt, lök och peppar och blanda till en fast smet. 
Forma till en limpa ca 25 cm lång. Lägg på långpanna eller form med kant. Sätt in i ugnen. 
Sänk värmen till 175°. Stek ca 30 min till en innertemperatur på 68°.

Sås: Vispa ut mjölet i grädde och vatten i en kastrull. Koka upp under vispning med buljongtärning och soja. Låt sjuda i 3-5 min. Smaka av med lingonsylt.

Servera köttfärslimpan med sås, nykokt potatis, grönsaker och lingonsylt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar