måndag 10 april 2017

Pavlova med lemoncurd grädde


Ingredienser ca 8 bitar
4 stora äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger

Garnering
3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
500 g jordgubbar eller andra bär

Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt, först en stund på låg effekt och öka sedan, till hårt skum. Tillsätt lite (obs!) sockret i taget under konstant vispning. Vispa tills smeten är hård. 
Rör sedan ner majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
Bred ut smeten på en klädd bakplåt.
Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 timme. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.
(Går fint att göra kvällen innan och låt stå i ugn över natten, blir dock lite segare då)
Låt botten svalna och lägg på ett fat.
Vispa grädden och blanda med lemon curd. Bred på grädden och toppa med bären.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar