Ingredienser ca 8 bitar
4 stora äggvitor
1/2 krm salt
2 1/2 dl socker
1 msk majsstärkelse (Maizena)
2 tsk vaniljsocker
1 tsk vitvinsvinäger
Garnering
3 dl vispgrädde
2 dl lemon curd
500 g jordgubbar eller andra bär
Så här gör du
Sätt ugnen på 225°C.
Vispa äggvitor och salt, först en stund på låg effekt och öka sedan, till hårt skum. Tillsätt lite (obs!) sockret i taget under konstant vispning. Vispa tills smeten är hård.
Rör sedan ner majsstärkelse, vaniljsocker och vinäger.
Bred ut smeten på en klädd bakplåt.
Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Gör en liten fördjupning i mitten för fyllningen.
Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Sänk ugnstemperaturen till 125°C. Grädda ca 1 timme. Stäng av värmen och låt formen stå kvar tills ugnen svalnat.
(Går fint att göra kvällen innan och låt stå i ugn över natten, blir dock lite segare då)
Låt botten svalna och lägg på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar