Ingredienser
4 st kycklingfiléer
3-5 dl vispgrädde/matgrädde/mjölk
1 hönsbuljongtärning
1 msk dijonsenap
2 tsk soja
redning: 2 msk vetemjöl+vatten
Smör
Peppar och örtkrydda
Gör så här
Dela kycklingfiléerna i mindre bitar. Stek dem i smör och krydda med peppar och eventuellt lite örtkrydda. Stek dem nästan färdiga, de puttrar sedan färdigt i såsen.
Häll på grädden över filéerna och tillsätt senap, soja och en smulad hönsbuljongtärning. Låt puttra någon minut. Rör ut vetemjölet i vattnet och tillsätt detta i såsen. Låt puttra ytterligare några minuter och smaka av. Krydda gärna med mer senap, soja, peppar eller örtkrydda efter behag.
Stek bacon bredvid och lägg i.
Var aktsam med att salta.
Servera med ris och god grönsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar