onsdag 12 april 2017

Kladdkaka

Ingredienser
150 g smör
3 dl strösocker
3 ägg M
1 1/4 dl kakao
2 krm salt
1/2 msk vaniljsocker
1 ¾ dl vetemjöl
ev smaksättning hackad dumle/daim

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret.
Rör ihop ägg och socker i en skål.
Blanda de torra ingredienserna i en skål.
Rör ner smöret i äggblandningen. Sikta därefter ner mjölblandningen.
Rör till en jämn smet.
Om man vill ha smaksättning ska det i nu, ex hackad dumle/daim.

2. Häll smeten i en smord och mjölad springform, 24 cm i diameter.

3. Grädda kakan mitt i ugnen i 15-20 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen. Pudra eventuellt över kakao eller florsocker före servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar