måndag 10 april 2017

Key Lime Pie

Ingredienser ca 12 bitar
Botten
250 g Digestivekex
150 g smör, smält
en nypa salt

Fyllning
5 äggulor
1 burk kondenserad mjölk, sötad 397 g
1 msk finrivet limeskal 
1 dl pressad lime (juicen) (4–5 limefrukter) 

Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smula kexen i en skål. Blanda dem med det smälta smöret.

2. Tryck ut smulorna i en pajform, ca 24 cm i diameter. Tryck upp dem en liten bit på kanterna.

3. Grädda bottnen längst ner i ugnen i ca 12 min.

4. Fyllning: Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop äggulorna lätt i en skål med en vanlig handvisp. Finriv ca 1 msk limeskal. Pressa ur 1 dl limejuice från limefrukterna. Öppna burken med kondenserad mjölk.

5. Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål.

6. Bred ut fyllningen på smulbottnen.

7. Grädda pajen mitt i ugnen i 11–12 min. Låt den svalna. Dekorera gärna med lime. 
Servera gärna pajen med vispad grädde eller vaniljglass.
Pajen går bra att frysa, låt självtina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar