onsdag 12 april 2017

Roy Fares kolasnittar med daim

Ingredienser 60 kakor
200 g smör, rumstempererat
130 g strösocker (1,5 dl)
40 g ljus sirap (2 msk)
10 g bakpulver (2 tsk)
300 g vetemjöl (5 dl)
10 g vaniljsocker (1 msk)
110 g daim

Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa smör, strösocker och sirap i några minuter. Det ska bli fluffigt och mjukt. 
Blanda sedan i bakpulver, vetemjöl och vaniljsocker och arbeta med handen till en deg. 
Hacka daim/dumle eller annan smaksättning och blanda i.
Dela degen i 4 bitar och rulla ut till plåtlånga längder.
 Lägg 2 längder på en bakplåtsbekläddplåt, platta till med handflatan. 
Grädda mitt i ugnen i 13-15 minuter, eller tills kakorna fått en fin gyllenbrun färg.
Upprepa med de 2 sista längderna.
Ta ut kakorna och låt dom svalna någon minut innan du skär dem i lagom breda kakor, låt svalna helt och förvara torrt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar