Ingredienser
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 dl brun farin
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
0,5 tsk salt
24 bitar center
Flingsalt eller ringlad choklad
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader och sätt 24 små formar i en minimuffinsplåt.
Vispa smör, socker och farin med elvisp ett par minuter.
Tillsätt ägg och vaniljsocker och fortsätt vispa tills det är helt uppblandat.
Rör ihop de torra ingredienserna ordentligt.
Häll ner mjölblandningen i sockersmeten och arbeta ihop till en slät deg.
Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda ca 10 minuter. De ska få lite färg.
Låt svalna något innan du trycker ner mitten på bollarna så det blir som en liten skål. Jag använder en medicinkopp.
Sätt i en centerbitar upp och ner i alla kakorna, strö på lite flingsalt om så önskas och sätt in i ugnen i ytterligare 2-3 minuter.
Låt svalna helt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar