Pepparkaksgrottor med kola och lingon:
3,5 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk mald kryddnejlika
1,25 dl rörsocker
150 gram smör
1 ägg
3,5 dl mjöl
1 msk kanel
1 msk ingefära
1 tsk kardemumma
1 tsk mald kryddnejlika
1,25 dl rörsocker
150 gram smör
1 ägg
1 dl Dulce de leche eller karamelliserad mjölk
1 dl Lingon
1 msk Rörsocker
1 dl Lingon
1 msk Rörsocker
Sätt ugnen på 175 grader och sätt formar i en minimuffinsform. Arbeta ihop alla ingredienserna. Rulla 24 bollar och lägg i formarna. Grädda 10-12, de ska knappt få någon färg.
Ta ut plåten ur ugnen och låt dem stå i tre minuter innan du gör en fördjupning i varje boll. Jag använder som vanligt en medicinkopp för att få perfekta små cups.
Fyll varje cup med en klick Dulce de leche.
Ta ut plåten ur ugnen och låt dem stå i tre minuter innan du gör en fördjupning i varje boll. Jag använder som vanligt en medicinkopp för att få perfekta små cups.
Fyll varje cup med en klick Dulce de leche.
Rör ihop lingon och socker och toppa varje cookiecup med en klick lingonröra.
Går bra att förvara i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar