torsdag 29 oktober 2015

Sega chokladkakor - som smakar kladdkaka

25 stycken (ca 12 st/plåt)

Ingredienser
7 dl florsocker
1/4 tsk salt
2 1/2 dl kakao
4 äggvitor
2 tsk vaniljsocker
75 gram hackad mjölkchoklad

Gör så här
Ställ ugnen på 175 grader.
Vispa ihop alla ingredienserna i en bunke.
Smeten ska inte vara rinning och inte för hård- utan bara krämig.
Tillsätt mer florsocker/ kakao om den är för lös. och droppvis med vatten om den är för hård. 
Rör sedan ner den hackade chokladen.
Klicka sedan ut smeten på en plåt till lagom stora kakor.
Ställ in plåten i mitten på ugnen – i cirka 8 minuter (längre för större kakor)
Låt svalna.

Dessa kakor är sega och färska i ca 2 dagar.
Ska inte göras för lång tid i förväg!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar