Ingredienser till en långpanna
4 ägg
6 dl strösocker
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
4 tsk vaniljsocker
2 msk kakao
300 gram smält avsvalnat smör
Glasyren
6 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
3 tsk vaniljsocker
1-2 msk kallt kaffe
150 gram smält smör
Garnering: strössel, kokos eller hackade nötter
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader. Lägg ut ett bakpapper som täcker hela plåten. Smält smöret och låt svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda de torra ingredienserna i en skål och rör ner mjölk och avsvalnat smör. Häll ut på plåten och fördela jämnt – ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Låt svalna. Blanda ihop alla ingredienser till toppingen och bred ut över kakan när den svalnat något. Skär sedan upp i lagom stora fikabitar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar