Frasvåfflor ca 12 våfflor
Ingredienser
1/2 tsk salt
100 g smör
1 msk bakpulver
5 dl kallt vatten (ev hälften mjölk/vatten eller bara mjölk)
4 dl vetemjöl (240 g)
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Vispa i smöret.
2. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn och servera dem nygräddade.
Äggvåfflor 8 våfflor
Ingredienser
2 ägg
50-100 g smör
4 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
Gör så här
1. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg och mjölk. Tillsätt mjöl, socker och salt. Vispa till en klumpfri smet. Rör i smör.
2. Grädda våfflor av smeten i våffeljärn. Servera dem nygräddade.
Jennys (blir många, kan halveras)
Ingredienser
4 ägg
6 dl kolsyrat vatten
5 1/2 – 6 dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
3/4 tsk salt
200 g smält smör
Gör våfflorna så här
Smält smöret och låt svalna.
Rör ihop alla torra ingredienser.
Vispa lätt ihop äggen och blanda ner det kolsyrade vattnet i smeten samt nästan allt smör, resten används till gräddningen.
Rör ner de torra ingredienserna och vispa för hand tills du fått en fin klumpfri smet.
Börja grädda våfflorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar