torsdag 29 oktober 2015

Fylld köttfärsrulle; lök, persilja, västerbotenost

4-5 portioner


Ingredienser
5 msk ströbröd

1 1/2 dl mjölk

1 liten gul lök

600 g blandfärs

1 ägg

1 tsk salt

svartpeppar

lite olja att pensla med


Fyllning:
2 gula lökar

margarin eller smör, att steka i

100 g riven västerbottensost

1 1/2 dl finhackad persilja


Gör så här
Häll ströbrödet i en bunke. Häll på mjölken och låt ströbrödet svälla i 10 minuter.

Hacka löken fint. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet. 
Platta ut färsen på gladpack till en cirka 25 x 20 centimeter stor kaka.


Skär löken i skivor och stek den i lite margarin eller smör i en stekpanna. Fördela lök, riven ost och persilja ovanpå färsen. Rulla ihop från långsidan och för över köttfärsrullen i en smord ugnsfast form. Pensla med lite olja runtom. Stek köttfärsrullen i 225 grader i 25-30 minuter.


Servera köttfärslimpan med potatis och löksås

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar