4-5 portioner
Ingredienser
5 msk ströbröd
1 1/2 dl mjölk
1 liten gul lök
600 g blandfärs
1 ägg
1 tsk salt
svartpeppar
lite olja att pensla med
Fyllning:
2 gula lökar
margarin eller smör, att steka i
100 g riven västerbottensost
1 1/2 dl finhackad persilja
Gör så här
Häll ströbrödet i en bunke. Häll på mjölken och låt ströbrödet svälla i 10 minuter.
Hacka löken fint. Tillsätt lök, blandfärs, ägg, salt och peppar och rör ihop till en slät smet.
Platta ut färsen på gladpack till en cirka 25 x 20 centimeter stor kaka.
Skär löken i skivor och stek den i lite margarin eller smör i en stekpanna. Fördela lök, riven ost och persilja ovanpå färsen. Rulla ihop från långsidan och för över köttfärsrullen i en smord ugnsfast form. Pensla med lite olja runtom. Stek köttfärsrullen i 225 grader i 25-30 minuter.
Servera köttfärslimpan med potatis och löksås
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar