Ingredienser:
500g färs
1 st ägg
2 msk gul lök
1,5 dl mjölk
0,75 dl ströbröd
2 krm svartpeppar
1,5 tsk salt
Sås:
2,5 dl matlagningsgrädde
2 msk mjöl
1,5 tsk soja
1 tärning ox- eller köttbuljong
1,5 dl vatten
1 tsk lingonsylt
ev lite vinbärsgelé
Gör så här:
Sätt ugnen på 250 grader. Blanda ströbröd och mjölk, låt svälla ca 5 min.
Blanda i färs, ägg, salt, peppar till en fast smet. Forma till en limpa ca 25 cm lång.
Lägg på formen och sätt in i ugnen. Sänk värmen direkt till 175 grader. Stek ca 30 min, innertemp 68 grader.
Gör såsen under tiden limpan steks.
Servera köttfärslimpan med sås, potatis och lingonsylt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar