Ca 20 st
50 g smör, rumsvarmt
½ dl rapsolja
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk hjorthornssalt
2 ½ dl vetemjöl
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp.
2. Blanda hjorthornssalt och mjöl och rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop
allt till en deg.
3. Rulla ca 20 bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
50 g smör, rumsvarmt
½ dl rapsolja
1 ½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
½ tsk hjorthornssalt
2 ½ dl vetemjöl
Gör så här
1. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa smör, olja, strö- och vaniljsocker pösigt med en elvisp.
2. Blanda hjorthornssalt och mjöl och rör ner det i smörblandningen. Blanda snabbt ihop
allt till en deg.
3. Rulla ca 20 bollar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 20 min. Låt dem svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar