Muffinssmet ca 10 st
2 ägg (125 g)
210 g strösocker
1 tsk vaniljsocker (5 g)
1 nypa salt (2 g)
2 g bakpulver
45 g kakao
115 g vetemjöl
125 g smör, smält
Fyllning & dekoration
20 pecannötter
2 pkt dubbel-Daim
ev lite hackad mörk choklad
Kolasås
50 g honung
200 g strösocker
200 g vispgrädde
60 g smör
1 nypa flingsalt
Frosting
200 g mörk choklad, hackad
200 g vispgrädde
100 g färskost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och mjöl. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd om.
3. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, i smeten. Fyll 10 muffinsformar med smeten och tryck ner 2 pecannötter i varje. Hacka daimen i bitar. Stoppa ner några bitar i varje och spara resten till dekoration. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna.
4. Kolasås: Värm honung i en kastrull. Tillsätt sockret, lite i taget, så att det löser sig och blir gyllenbrunt. Tillsätt grädden försiktigt. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och saltet. Låt kolasåsen svalna.
5. Frosting: Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen, låt det stå i ca 2 min. Mixa med en stavmixer eller rör runt tills du får en slät tryffel. Ställ tryffel i kylen tills den blivit kall, vispa upp och klicka i osten, lite i taget. Vispa till en jämn smet.
6. Spritsa frostingen på muffinsen. Ta en varm sked och runda av så att det blir en liten ”skål” i frostingen. Skeda på kolasåsen och dekorera med Daim och ev hackad mörk choklad.
2 ägg (125 g)
210 g strösocker
1 tsk vaniljsocker (5 g)
1 nypa salt (2 g)
2 g bakpulver
45 g kakao
115 g vetemjöl
125 g smör, smält
Fyllning & dekoration
20 pecannötter
2 pkt dubbel-Daim
ev lite hackad mörk choklad
Kolasås
50 g honung
200 g strösocker
200 g vispgrädde
60 g smör
1 nypa flingsalt
Frosting
200 g mörk choklad, hackad
200 g vispgrädde
100 g färskost
Gör så här
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda vaniljsocker, salt, bakpulver, kakao och mjöl. Sikta ner blandningen i äggsmeten och vänd om.
3. Tillsätt det smälta smöret, lite i taget, i smeten. Fyll 10 muffinsformar med smeten och tryck ner 2 pecannötter i varje. Hacka daimen i bitar. Stoppa ner några bitar i varje och spara resten till dekoration. Grädda muffinsen mitt i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna.
4. Kolasås: Värm honung i en kastrull. Tillsätt sockret, lite i taget, så att det löser sig och blir gyllenbrunt. Tillsätt grädden försiktigt. Ta bort kastrullen från plattan och tillsätt smöret och saltet. Låt kolasåsen svalna.
5. Frosting: Koka upp grädden och häll den över den hackade chokladen, låt det stå i ca 2 min. Mixa med en stavmixer eller rör runt tills du får en slät tryffel. Ställ tryffel i kylen tills den blivit kall, vispa upp och klicka i osten, lite i taget. Vispa till en jämn smet.
6. Spritsa frostingen på muffinsen. Ta en varm sked och runda av så att det blir en liten ”skål” i frostingen. Skeda på kolasåsen och dekorera med Daim och ev hackad mörk choklad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar