Det här behöver du till en stor ugnssäker form
8-10 potatisar (mjölig)
1 gul lök i ringar
2 dl matlagningsgrädde
ost till gratinering
Köttfärssås på 600 g färs
8-10 potatisar (mjölig)
1 gul lök i ringar
2 dl matlagningsgrädde
ost till gratinering
Köttfärssås på 600 g färs
Köttfärssåsen
600 gram färs
1 gul lök
1-2 vitlök
smör
1 burk med krossade tomater
2-3 dl vatten
3 msk chilisås
2 msk ox-/kalvfond
1 burk med champinjoner
2 1/2 dl creme fraiche
salt, peppar och lite cayennepeppar
1 gul lök
1-2 vitlök
smör
1 burk med krossade tomater
2-3 dl vatten
3 msk chilisås
2 msk ox-/kalvfond
1 burk med champinjoner
2 1/2 dl creme fraiche
salt, peppar och lite cayennepeppar
Gör så här
Ställ ugnen på 225 grader.
Börja med köttfärssåsen
Smält smöret och bryn den hackade löken. Pressa ner vitlöken och fräs lite kort.
Rör ner färsen och bryn den klart.
Rör ner färsen och bryn den klart.
Häll i tomatkross, vatten, fond och chilisås. Rör ner svampen och låt sjuda i 10 minuter.
Rör ner creme fraiche i köttfärssåsen och smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar.
Låt sjuda i ytterligare 5 minuter innan det är klart.
Skala och skiva potatisen.
Rör ner creme fraiche i köttfärssåsen och smaka av med salt, peppar och lite cayennepeppar.
Låt sjuda i ytterligare 5 minuter innan det är klart.
Skala och skiva potatisen.
Varva potatis, matlagningsgrädde, köttfärs och lök i en form,
Ställ in i mitten av ugnen, ta ut efter halva tiden och strö över lite ost.
Gratängen tar ca 50 minuter i ugnen
Servera med en krispig sallad.
Ställ in i mitten av ugnen, ta ut efter halva tiden och strö över lite ost.
Gratängen tar ca 50 minuter i ugnen
Servera med en krispig sallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar