onsdag 25 februari 2015

Kokoscheesecake med mangotopping

Ca 8 bitar
Botten
10 digestivekex
1 dl riven kokos
75 g smör

Fyllning
4 ägg, rumsvarma
400 g färskost, rumsvarm
1 dl kokosmjölk, rumsvarm
2 tsk vaniljsocker
1 tsk citronsaft, pressad

Topping
250 g mango (fryst går bra)
2 gelatinblad

Garnering
1 dl hyvlad kokos, rostad
1 kiwi, skuren i skivor

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen fint och blanda dem med kokos.

2. Smält smöret. Blanda det med kexsmulorna. Klä en springform, 24 cm i dia­meter, med bakplåtspapper i botten. Tryck ut smulorna i formen. Grädda bottnen mitt i ugnen i 5 min.
Låt den svalna.

3. Fyllning: Vispa ihop alla ingredienserna till en slät smet. Häll smeten i formen.

4. Grädda kakan mitt i ugnen i 35–40 min. Låt den svalna helt i formen.

5. Topping: Mixa mangon till puré. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

6. Värm någon matsked av purén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta i den varma purén. Tillsätt resten av purén och blanda. Låt den svalna.

7. Häll toppingen på cheesecaken och låt den stelna i kylen innan den toppas med hyvlad rostad kokos. Garnera med skivad kiwi/passionsfrukt/annan frukt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar