10–12 bitar
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
Fyllning 1
450 g färskost
200 g blåbär
3 ägg
1 ¼ dl strösocker
Fyllning 2
4 dl crème fraiche
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
3 dl blåbär & hallon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula kexen och blanda med smöret i en matberedare.
2. Ta fram en form, ca 24 cm i diameter, och klipp till ett bakplåtspapper lite större än formens botten. Tryck ut smuldegen i formen med bakplåtspapperet i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
3. Mixa färskost, blåbär, ägg och socker till en slät smet i en matberedare. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 min.
4. Rör ihop fyllning 2. Bred ut fyllningen över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min. Låt kakan vila i några tim, gärna över natten, innan den serveras. Dekorera med blåbär och hallon.
Botten
100 g smör
250 g digestivekex
Fyllning 1
450 g färskost
200 g blåbär
3 ägg
1 ¼ dl strösocker
Fyllning 2
4 dl crème fraiche
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Garnering
3 dl blåbär & hallon
Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Smula kexen och blanda med smöret i en matberedare.
2. Ta fram en form, ca 24 cm i diameter, och klipp till ett bakplåtspapper lite större än formens botten. Tryck ut smuldegen i formen med bakplåtspapperet i botten. Grädda mitt i ugnen i ca 10 min. Låt svalna.
3. Mixa färskost, blåbär, ägg och socker till en slät smet i en matberedare. Häll smeten i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 25–30 min.
4. Rör ihop fyllning 2. Bred ut fyllningen över kakan. Grädda i nedre delen av ugnen i 10 min. Låt kakan vila i några tim, gärna över natten, innan den serveras. Dekorera med blåbär och hallon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar