onsdag 25 februari 2015

Chokladmuffins med mjölkchoklad

12 st
4 ½ dl vetemjöl
2 ½ dl strösocker
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
1 ½ dl kakao
125 g smör, smält & avsvalnat
2 dl mjölk
2 ägg
ca 150 g mjölkchoklad

Gör så här
1. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ ut 12 stora muffinsformar på en plåt eller i en muffinsplåt.

2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

3. Vispa ihop smör, mjölk och ägg i en skål. Rör ner det i mjölblandningen.

4. Fördela smeten i muffinsformarna, ca 2/3 i varje form.

5. Dela chokladen i stora bitar och tryck ner dem i smeten.

6. Grädda muffinsen mitt i ugnen i ca 30 min. Låt dem svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar