25–30 st
100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
Till den ljusa degen
2 tsk vaniljsocker
Till den mörka degen
1 msk kakao
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda snabbt ihop smör, socker och mjöl, lite i taget, till en deg.
3. Dela degen i två lika stora delar. Väg dem gärna.
4. Knåda in vaniljsocker i den ena deghalvan och kakao i den andra.
5. Dela både den ljusa och den mörka delen i två delar. Rulla ut dem till längder, 15–20 cm. De ska vara ganska tjocka, tryck sedan till dem och forma dem fyrkantiga.
6. Lägg ihop de fyra längderna, en ljus och en mörk underst och en mörk och en ljus överst så de bildar ett rutmönster.
7. Skär längden i skivor, 4–5 mm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (platta ej till kakan för då försvinner fyrkantsmönstret).
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på plåten.
100 g smör, rumsvarmt
½ dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
Till den ljusa degen
2 tsk vaniljsocker
Till den mörka degen
1 msk kakao
Gör så här
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda snabbt ihop smör, socker och mjöl, lite i taget, till en deg.
3. Dela degen i två lika stora delar. Väg dem gärna.
4. Knåda in vaniljsocker i den ena deghalvan och kakao i den andra.
5. Dela både den ljusa och den mörka delen i två delar. Rulla ut dem till längder, 15–20 cm. De ska vara ganska tjocka, tryck sedan till dem och forma dem fyrkantiga.
6. Lägg ihop de fyra längderna, en ljus och en mörk underst och en mörk och en ljus överst så de bildar ett rutmönster.
7. Skär längden i skivor, 4–5 mm, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper (platta ej till kakan för då försvinner fyrkantsmönstret).
8. Grädda kakorna mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar